Dirk van der Vecht

Dirk van der Vecht

De basis van mijn interesse voor tekenen en schilderen is gelegd in de woonomgeving van mijn jeugd waarbij de natuur, met name riet mij inspireerde.

Behalve tekenlessen op de middelbare school ben ik me vanaf 1983 bewust gaan verdiepen in diverse technieken , zoals (pen)tekenen, aquarelleren, olie- en acrylschilderen. Volgde daarvoor meerdere jaren techniekgerichte opleidingen. Ik ben autodidact.

Riet in Ritme

Toen ik in 2000 met mijn pentekening “Riet in Ritme” van de Stichting Groene Hart Kunstpromotie te Nieuwkoop een nominatie voor dit werk ontving, wist ik zeker me verder in de beeldende kunst te willen ontwikkelen.

In mijn werk zoek ik naar evenwicht in vorm, kleur en lijnen regelmatig gesteund door structuur, welke soms doorloopt op meerdere doeken, waarbij 2- of meerluiken ontstaan. Oorspronkelijk waren water, land en lucht mijn inspiratiebronnen, soms versterkt door symboliek met betrokkenheid tot cultuur, zorg, balans en bescherming.
Langzaam verandert mijn werk van figuratief naar beperkt figuratief, vervolgens naar meer abstract, waarin regelmatig ruimtelijke architectonische elementen. Recent ontwikkeling project met portretten van wereldburgers.

Verdere ontwikkeling vanaf 2016 door inspiratie van wereldburgers verbeeldt door personen uit de wereld van kunst,cultuur, architectuur en mensenrassen.

Sinds 2003 beschik ik over meer tijd voor schilderen, studie, kunst en cultuur, die er mede toe hebben geleid zelf exposities te organiseren en aan andere exposities deel te nemen. Bekijk al mijn werk.

overzicht schilderijen dirk vd vecht 144.jpg

20160318_160216.jpg[5]</p>
<p>